EU krav om tidsregistrering, blog post cover photo by Christian Lue on Unsplash

Tidsregistrering er et krav, ifølge EU-dom fra 2019

Dommen kræver virksomheder bruger et objektivt system til tidsregistrering.

EU-dom fastslår, at tidsregistrering er et krav for alle arbejdsgivere, da de skal kunne dokumentere den enkelte medarbejders arbejdstid. Mange vil ikke kunne opfylde dette krav, stempeluret for længst pakket væk, og de har heller ikke fået digitaliseret konceptet.

EU-dommens afgørelse faldt i en sag mellem Deutsche Bank i Spanien og den spansk fagforening (CCOO). Sagen har resulteret i, at arbejdsgivere skal kunne dokumentere sine medarbejderes tid på arbejdet. Medarbejderne må nemlig ikke arbejde over 48 timer om ugen, i en periode på 4 måneder. Derudover skal de have et fridøgn inden for 7 dages, samt minimum 11 timers hvileperiode inden for 24 timer. Du kan læse selve dommen her.

Kravet om tidsregistrering kan også være en fordel for dig som landmand

I landbruget er der mange som måske ikke har skænket tidsregistrering en tanke. Mange landbrug er dog blevet større gennem årene, og med flere ansatte. Lovkravet omkring tidregistrering bliver ikke håndhævet meget i Danmark. Vi mener dog det er bedre at være på forkant, inden dette bliver en realitet.

Derudover vil opmærksomheden på arbejdstiden, øge din arbejdseffektivitet, og du får nemmere ved at undgå grimme sager med fagforeningen. Ovenikøbet giver det bedre arbejdsmiljø, da medarbejderen føler sig set, og du bliver mere opmærksom på hvem der arbejder for lidt og for meget.

Før du går i gang med at vælge tidsregistrering, skal du kende dine behov – også om fem år. Når valget er truffet, kan det hurtigt blive et større arbejde, hvis man ønsker at skifte til et andet system. Det ikke alle systemer der tillader at overføre eksisterende data.

Vil du have en snak omkring dine behov, så kontakt os, så ser vi om FarmHelp’s tidsregistrerings app er noget for dig. Kontakt os her.

Prøv simpel tidsregistrerings app gratis i 30 dage

FarmHelp tidsregistrerings app på forskellige enheder

Opret en gratis konto

Følg os på

Del gerne med dine kollegaer:

FarmHelp Tidsregistrering er designet til landbruget, det kan man godt mærke i opbygningen af programmet.

Der er tilmed god og hurtig service hvis noget ikke fungerer.

Jesper

Gårdejer med 5 ansatte